Kupuj kolagen z rabatem

COLVITA 120 kaps - kolagen w kapsułkach

COLV120

387,00 zł

Kapsułki Colvita 120 szt – kolagen w tabletkach

Czy pielęgnacja oznacza dla Ciebie również uzupełnianie diety w niezbędne dla zdrowia składniki? Kolagen stanowiący 30% całkowitej masy białka ludzkiego, jest odpowiedzialny za ciągłą odnowę komórek ciała. Decyduje o sprężystości, jędrności i właściwym nawilżeniu skóry. Potrzeba suplementacji w kolagen wzrasta wraz z każdym mijającym rokiem w naszej metryce. Organizm ludzki zmniejsza produkcję kolagenu już od 26 roku życia. Narastające braki kolagenu w organizmie powodują liczne dolegliwości: włosy stają się łamliwe i matowe, skóra traci jędrność i elastyczność, odczuwamy bóle stawów i kręgosłupa.

Colvita jest suplementem diety o unikalnym składzie. Zawiera mikronizowane algi, liofilizat trzeciorzędowego kolagenu rybiego oraz naturalną witaminę E (D-alfa-tokoferol) pozyskiwaną z ekologicznych, niemodyfikowanych genetycznie ziaren zbóż. Komponenty Colvita występują w postaci wysoko przyswajalnych połączeń organicznych, dzięki czemu preparat stanowi synergiczne źródło skłądników odżywczych, w tym liofiolizowany kolagen oraz witaminę E, która wspiera ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Włókna kolagenowe są głównym składnikiem budulcowym skóry, stanowiąc około 72% jej suchej masy.

Colvita to jedyny, wytwarzany obecnie suplement diety, którego wsad proteinowy pozyskano wyłącznie na drodze liofilizacji hydratu kolagenu (pozyskiwanego metodą opatentowaną - prawo ochronne PL206813 B1) na jaki składają się zachowujące konformacje potrójnej helisy, molekuły wyizolowane bezpośrednio ze skór rybich. Ryby mają tylko namiastkę układu odpornościowego, mimo to nigdy nie przenoszą chorób na człowieka. Kolagen w skórze rybiej, pozyskiwany na etapie molekularnym (helikalnym) jest identyczny, jak u wyżej rozwiniętych kręgowców i jest całkowicie bezpieczny dla człowieka.

Colvita zawiera także witaminę E pod postacią D - alpha – tokoferolu z oleju wytwarzanego na zimno z niemodyfikowanych ziaren zbóż. Estry tokoferolu pozyskiwane tą metodą cechuje odporność na działanie tlenu, promieni UV i wielu innych czynników degradacyjnych oraz 100%-owa aktywność biologiczna. Współdziała ściśle z witaminą C, karotenoidami, selenem, chromem i cynkiem.

Colvita zawiera również proszek pozyskany z mikronizacji konceptakli (lęgni i plemni) alg z gatunku Fucus vesiculosus,szczególnie pochodzące z północnego Atlantyku, gdzie nie są poddane w procesie wegetacji ani temperaturom wysokim, ani też zbyt niskim - stanowią rzadko spotykany w przyrodzie skarbiec cennych składników odżywczych. Metoda ich przetwarzania, nazwana „cell burst process”, zastępuje tradycyjne suszenie, pozwala zachować w stanie nienaruszonym większość czynnych substancji morszczynu i jego ogromny poziom energii biologicznej. Ma to miejsce we francuskich laboratoriach przestrzegających restrykcyjnego reżimu farmakologicznego.

Jedynym przeciwskazaniem dla spożywania Colvity może być silna nadczynność tarczycy ( przez obecność jodu w algach).

Przechowywanie : Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Składniki i ich charakterystyka:

Kolagen jest najważniejszym białkiem w organizmie ludzkim i głównym składnikiem tkanki łącznej. Odpowiada m.in. bezpośrednio za kondycję skóry. Wytwarzany jest i serwisowany przez komórki wytwórcze: fibroblasty i chondrocyty. Stan kolagenu ustrojowego wyznacza wiek biologiczny człowieka, co najłatwiej zaobserwować można na podstawie zmian wyglądu skóry. Kolagen stanowiący główny składnik COLVITY® jest liofilizatem unikalnego w skali światowej hydratu tropokolagenu ze skór rybich, o budowie łańcuchów α1 i α2 niemal identycznych z ludzkim. Bioprzyswajalny kolagen zawarty w COLVICIE® dostarcza peptydy, wolne aminokwasy i hydroksyaminokwasy, w tym hydroksyprolinę, której zawartość w liofilizowanym białku sięga wartości 11%.

Algi (Fucus vesiculosus) pozyskiwane są z czystych wód Archipelagu Brehat u wybrzeży Francji. Algi wykorzystane w produkcji naszego suplementu diety nie zostały wybrane do składu COLVITY® spośród wielu ekstraktów roślinnych przypadkowo. Zawierają one wysoką zawartość jodu, który występuje w algach morskich naturalnie i który najważniejsze swoje zadanie spełnia jako składnik strukturalny hormonów tarczycy i pomaga w jej prawidłowym funkcjonowaniu. Ponadto jod wpływa na utrzymanie właściwej struktury skóry. Rola jodu jest również ważna do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

Witamina E – występuje w wielu suplementach diety ponieważ jest najlepiej poznanym i bardzo skutecznym antyutleniaczem. Działanie syntetycznej witaminy E jest w porównaniu do pozyskiwanej z naturalnych źródeł bardzo słabe. W COLVICIE® zastosowano octan D-alfa-tokoferolu – formę witaminy E otrzymywaną ze źródła naturalnego, jakim są ziarna soi i wykazującą wysoką aktywność biologiczną. O wyborze witaminy E do składu COLVITY® zadecydowały jej właściwości. Witamina E chroni przed degeneracją najważniejszy bastion młodości i witalności – kod genetyczny komórek skóry – DNA. Z tego też względu witamina ta uznawana jest za istotny czynnik hamujący proces starzenia się.

Dawkowanie 2 x dziennie 1 kaps.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

COLVITA 120 kaps - kolagen w kapsułkach

COLVITA 120 kaps - kolagen w kapsułkach

COLVITA - suplement ten jest ukoronowaniem prac nad grupą produktów pozyskiwanych z rybiego kolagenu, który zatrzymuje nasz dobry czas. Dzięki suplementacji skóra staje się gładsza i bardziej miękka. Promienieje blaskiem, jest świetnie nawilżona, a pielęgnowana jednocześnie żelem kolagenowym i jego pochodnymi od zewnątrz – staje się także znacznie młodsza. 120 kapsułek.

 

Napisz swoją opinię

Polecane produkty



Demo Options

Background only applies for Boxed,Framed, Rounded Layout