Kupuj kolagen z rabatem

COLVITA 120 kaps - kolagen w kapsułkach

COLV120

387,00 zł

 

COLVITA - Kategoria: suplement diety Opakowanie: 120 kaps  Masa netto: 1 kaps 397 mg

Czy pielęgnacja oznacza dla Ciebie również uzupełnianie diety w niezbędne dla zdrowia składniki? Kolagen stanowiący 30% całkowitej masy białka ludzkiego, jest odpowiedzialny za ciągłą odnowę komórek ciała. Decyduje o sprężystości, jędrności i właściwym nawilżeniu skóry. Dla uzyskania jeszcze lepszego wyglądu Twojej skóry i maksymalnego poprawienia jej gęstości stworzyliśmy COLVITĘ - kapsułki z kolagenem,uzyskany drogą liofilizacji (sublimacyjnego wymrażania wody). Dbając o Twoją młodość, skład COLVITY wzbogaciliśmy algami (Fucus vesiculosus).Dodaliśmy również witaminę E pozyskiwaną z ziaren, chroniącą najważniejszy bastion młodości i witalności – kod genetyczny komórek skóry DNA.

Potrzeba suplementacji ustroju w kolagen wzrasta wraz z każdym mijającym rokiem w naszej metryce. Organizm ludzki zmniejsza produkcję kolagenu już od 26 roku życia. Narastające braki kolagenu w organizmie powodują liczne dolegliwości: włosy stają się łamliwe i matowe, skóra traci jędrność i elastyczność, odczuwamy bóle stawów i kręgosłupa. Możemy zapobiegać lub zmniejszać te nieprzyjemne przypadłości stosując dietę prokolagenową.

 Bazowym składnikiem Colvity jest liofilizowany hydrat kolagenu pozyskiwany z ryb łososiowatych. W jednej kapsułce Colvity znajduje się relatywnie niewielka ilość  (0,13 g) sproszkowanych białek, a wśród nich wszystkie budulcowe molekuły kolagenowej. Wszystkie – oznacza również  dwa aminokwasy endogenne: hydroksylizynę i hydroksyprolinę, których nie mamy możliwości pozyskać z jakiegokolwiek pokarmu. Powstają one tylko w drodze kolagenogenezy i tylko w procesach metabolizmu kręgowców.

 Ryby mają tylko namiastkę układu odpornościowego, mimo to nigdy nie przenoszą chorób na człowieka. Kolagen w skórze rybiej, pozyskiwany na etapie molekularnym (helikalnym)  jest identyczny, jak u wyżej rozwiniętych kręgowców i jest całkowicie bezpieczny dla człowieka.  

 Colvita zawiera także witaminę E pod postacią D - alpha – tokoferolu z oleju wytwarzanego na zimno z niemodyfikowanych ziaren zbóż. Estry tokoferolu  pozyskiwane tą metodą cechuje odporność na działanie tlenu, promieni UV i wielu innych czynników degradacyjnych oraz 100%-owa aktywność biologiczna.  Współdziała ściśle z witaminą C, karotenoidami, selenem, chromem i cynkiem.

Colvita zawiera  również proszek pozyskany z mikronizacji konceptakli (lęgni i plemni) alg  z gatunku Fucus vesiculosus,szczególnie pochodzące z północnego Atlantyku, gdzie nie są poddane w procesie wegetacji ani temperaturom wysokim, ani też zbyt niskim - stanowią rzadko spotykany w przyrodzie skarbiec cennych składników odżywczych.

 Metoda ich przetwarzania, nazwana „cell burst process”, zastępuje tradycyjne suszenie, pozwala zachować w stanie nienaruszonym większość czynnych substancji morszczynu i jego ogromny poziom energii biologicznej. Ma to miejsce we francuskich laboratoriach przestrzegających restrykcyjnego reżimu farmakologicznego.     

 Uwaga! Colvita zawiera niewielką tylko ilość witaminy C. Jest to porcja zbyt mała dla skutecznego warunkowania procesów kolagenogenezy w ustroju i zapotrzebowania na nią przez organizm.

 Jedynym przeciwskazaniem dla spożywania Colvity może być silna nadczynność tarczycy ( przez obecność jodu w algach).

 Przechowywanie : Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej w miejscu niedostępnym dla dzieci.

 Skład COLVITY:

colvita skład

Składniki i ich charakterystyka:

 Kolagen jest najważniejszym białkiem w organizmie ludzkim i głównym składnikiem tkanki łącznej. Odpowiada m.in. bezpośrednio za kondycję skóry. Wytwarzany jest i serwisowany przez komórki wytwórcze: fibroblasty i chondrocyty. Stan kolagenu ustrojowego wyznacza wiek biologiczny człowieka, co najłatwiej zaobserwować można na podstawie zmian wyglądu skóry. Kolagen stanowiący główny składnik COLVITY® jest liofilizatem unikalnego w skali światowej hydratu tropokolagenu ze skór rybich, o budowie łańcuchów α1 i α2 niemal identycznych z ludzkim. Bioprzyswajalny kolagen zawarty w COLVICIE® dostarcza peptydy, wolne aminokwasy i hydroksyaminokwasy, w tym hydroksyprolinę, której zawartość w liofilizowanym białku sięga wartości 11%.

 Algi (Fucus vesiculosus) pozyskiwane są z czystych wód Archipelagu Brehat u wybrzeży Francji. Algi wykorzystane w produkcji naszego suplementu diety nie zostały wybrane do składu COLVITY® spośród wielu ekstraktów roślinnych przypadkowo. Zawierają one wysoką zawartość jodu, który występuje w algach morskich naturalnie i który najważniejsze swoje zadanie spełnia jako składnik strukturalny hormonów tarczycy i pomaga w jej prawidłowym funkcjonowaniu. Ponadto jod wpływa na utrzymanie właściwej struktury skóry. Rola jodu jest również ważna do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

 Witamina E – występuje w wielu suplementach diety ponieważ jest najlepiej poznanym i bardzo skutecznym antyutleniaczem. Działanie syntetycznej witaminy E jest w porównaniu do pozyskiwanej z naturalnych źródeł bardzo słabe. W COLVICIE® zastosowano octan D-alfa-tokoferylu – formę witaminy E otrzymywaną ze źródła naturalnego, jakim są ziarna soi i wykazującą wysoką aktywność biologiczną. O wyborze witaminy E do składu COLVITY® zadecydowały jej właściwości. Witamina E chroni przed degeneracją najważniejszy bastion młodości i witalności – kod genetyczny komórek skóry – DNA. Z tego też względu witamina ta uznawana jest za istotny czynnik hamujący proces starzenia się.

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Napisz swoją opinię

Polecane produkty



Demo Options

Background only applies for Boxed,Framed, Rounded Layout