Kupuj kolagen z rabatem

Witamina C-olway

WIT-C

99,00 zł

Witamina C jest najważniejszą spośród witamin, m.in. z podwodu jej roli w procesie powstawania kolagenu ustrojowego, głównego składnika tkanki łącznej.
Witamina C pochodząca z nasion gryki zwyczajnej oraz ekstraktu z gorzkiej pomarańczy jest bioorganiczna, całkowicie naturalna, wytwarzana z produktów pochodzących z monitorowanych upraw ekologicznych. W swoim skłądzie nie zawiera syntetycznego kwasu l-askorbinowego, słabo przyswajalnego przez organizm. Jest to całkowicie naturalny, 100% ekstrakt roślinny, doskonale przyswajalny przez organizm, zawierający bioflawonoidy.

Witamina C występująca w gryce zwyczajnej oraz gorzkiej pomarańczy cechuje najwyższa biodostępność, czyli stopień, w jakim witamina ta jest uwalniana w przewodzie pokarmowym z połączeń biochemicznych występujących w rośline – dawcy, a następnie wchłaniana i rozprowawdzana do tkanek narządów do tkanek narządów. Witaminę C w kiełkach gryki i owocu pomarańczy gorzkiej cechuje także bardzo wysoka aktywność biologiczna – stopień w jakim witamina jest przyswajana z pożywienia, w jakim spełnia swoje funkcje w organizmie i w jakim zapobiega objawowm niedoboru tej substancji. Dzięki temu Witamina C-olway pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Jej efektywność postrzegana jest szczególnie przez osoby aktywne fizycznie.

Efekty stosowania Witaminy C

  • dostarcza organizmowi naturalnej witaminy C
  • stymuluje procesy kolagenogenezy
  • wspomaga układ odpornościowy
  • uszczelnia naczynia krwionośne
  • wygładza oraz rozświetla cerę
  • zwiększa przyswajanie witaminy E, żelaza , przede wszystkim żelaza niehemowego
  • Witamina C-olway przyczynia się do utrzymania homeostazy metabolizmu energetycznego
  • pomaga w normatywnym funkcjonowaniu układu nerwowego
  • wspomagając utrzymanie prawidłowych funkcji psychologicznych przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia

 

Zawartość : 100 kapsułek po 615 mg (61,50 g) - 100 dni kuracji

witamina c


Stosowanie: 1 kapsułka dziennie. Zalecane jest również rozdzielenie porcji poprzez rozsypanie zawartości kapsułki do spożywanych w ciągu dnia posiłków.
Zwiększenie dziennej dawki spożywanego suplementu wymaga konsultacji z lekarzem. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

Składniki:
Eksrakt 15:1 z gorzkiej pomarańczy (Citrus aurantium L.) sandaryzowany na 40% witaminy C, ekstrakt 15:1 z nasion gryki zwyczajnej (Fagopyrum escelentum) standaryzowany na 40% witaminy C, żelatyna rybia, sole magnezowe kwasów tłuszczowych (substancja przeciwzbrylająca)

Zawartość składników w przeliczeniu na zalecaną dzienną porcję do spożycia:

  • Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy - 375 mg, w tym wit. C -  150 mg
  • Ekstrakt z kiełkujacych nasion gryki zwyczajnej - 125 mg, w tym wit. C - 50 mg

 

Czego witamina C na pewno NIE ZAWIERA w składzie?

Syntetyzowanych form kwasu askorbinowego, askorbinianów  mineralnych, cytrynianów, konserwantów spożywczych, barwników, substancji aromatyzujących, cukrów, soli, skrobii, drożdży, pszenicy, glutenu, soi, zielonego pieprzu, kompleksów izolowanych, bioflawonoidów, gliceryny, karmelu, celulozy, lepiszcza, sorbitolu, dodatku proszku z zagęszczonego soku pomarańczowego, sacharyny, sukralozy, fruktozy, gumy guar lub celulozowej, dwutlenku krzemu, związków karboksymetylowych, dekstrozy, ani żadnych surowców z roślin modyfikowanych genetycznie.

 

Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym oryginalnym pudełku.

 

Kapsułka Witamina C  1 kapsułka 615 mg (zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia) zawiera:
- ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zwyczajnej - 375 mg
- ekstrakt z owoców pomarańczy gorzkiej - 125 mg

 

CHARAKTERYSTYKA KLUCZOWYCH SKŁADNIKÓW

GRYKA

Gryka jako kluczowy składnik Witaminy C ColwayGryka jest rośliną od tysięcy lat pożytkowaną w medycynie wschodniej m.in. do zwalaczania nadciśnienia, słabego krążenia, alergii, żylaków, odmrożeń, dysfunkcji naczyń kapilarnycch i wielu innych dolegliwości, a także całego spektrum obajwów przedwczesnego starzenia się organizmu. Stanowi bogate źródło bioflawonoidów, enzymów i innych substancji o uznanym działaniu prozdrowotnym. Z ziarenek gryki pozyskuje się rutynę, kwecetynę, hesperydynę hiperozyd, angiotensynę oraz inhibitory lipazy. Zawierają one witaminy B1, B2, P oraz PP. A także białko i osiem cennych aminokwasów, jak np. Lizynę, lecytynę, koenzym Q10, lipidy, minerały ( żelazo, fosfor i miedź, nikiel, kobalt, bor, cynk, wapń, magnez, mangan, selen i jod), kwasy organiczne: galusowy, kawowy, chloregenowy i protokatechonowy. Z gryki kiełkującej ekstrahuje się lewoskrętną witaminę C o najwyższej biodostępności, W dojrzałych ziarnach gryki witaminy C praktycznie już nie ma. Roślina zagospodarowuje całą jej witalną moc biologiczną na etapie kiełkowania. Ekstrakt z kiełkujących ziaren zawierać może nawet do 26 % najbardziej pożądanej przez ustrój lewoskrętnej witaminy C. Liofilizaty i ekstrakty zielonej gryki sa wysoko cenionym komponentem dodatków żywnościowych, ponieważ jej kiełki kumulują także ogromną ilość flawonoidów. Światowa lista suplementów diety, w których skład wchodzą, jest juz bardzo imponująca i stale się rozszerza. Fagopyrum esculentum Moench extract jest w sektorze suplementacyjnym komponentem awangardowym, który robi ogromną karierę.

Certyfikat dotyczący kiełkującej gryki Pobierz certyfikat dotyczący kiełkującej gryki

 

GORZKA POMARAŃCZA

Gorzka pomarańcza jest jednym z najważniejszych składników witaminy C ColwayGorzka pomarańcza nie jest owocem jadalnym. Stanowi natomiast wspaniałe źródło lewoskrętnej witaminy C, której ilość w standaryzowanym ekstrakcie może osiągnąć nawet 42 %. Gorzkie pomarańcze są znacznie bogatsze od jadalnych nie tylko w witaminę C, ale również w polifenole, antocyjany i inne silne przeciwutleniacze np. Bioflawonoidy takie, jak hesperydyna i narirutina, tiaminy, kwasy roślinne jak : foliowy, hydroksycynamonowy, kawowy, kumarowy, sinapowy, ferulowy, do tego: beta-karoten, prowitaminy, witaminy B1, B2, B6, minerały takie, jak: wapń, fosfor, żelazo, magnez, sód, selenu i potas. Oprócz zawartości znakomicie przyswajalnej witaminy C, pomarańcza gorzka słynie przede wszystkim z ekstrahowanej z jej owoców synefryny – naturalnego substytutu wycofanej juz z rynku efedry. Synefryna ma potwierdzone naukowo właściwości stymulujące procesy termogenezy i lipolizy, a także zdolność obniżania apetytu. Dlatego jest komponentem pożądanym w składzie preparatów skutecznych w zwalczaniu otyłości. Lista produktów farmaceutycznych i suplementacyjnych, które zawierają w składzie witaminy i inne substancje aktywne pochodzące z Citrus auranitum L. liczy wiele setek pozycji. Znajdują się na niej najlepiej sprzedawane suplementy na świecie.


Certyfikat dotyczący gorzkiej pomarańczy Pobierz certyfikat dotyczący gorzkiej pomarańczy

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Witamina C-olway

Witamina C-olway

Witamina C-olway 100 kaps. Rewolucja w rynku witamin. Całkowicie NATURALNY, 100% ekstrakt roślinny, doskonale przyswajalny przez organizm, zawierający bioflawonoidy.

Napisz swoją opinię

Polecane produkty



Demo Options

Background only applies for Boxed,Framed, Rounded Layout